Nieuwe led-lichtmast van Atlas Copco

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe led-lichtmast van Atlas Copco

Atlas Copco introduceert een nieuwe compacte en energiezuinige QLB60 lichtmast. Kenmerkend voor deze lichttoren zijn de innovatieve led-technologie, de speciale optische lens voor optimale lichtspreiding en de kleine footprint. De 340° beweegbare hydraulische verticale arm heeft een maximale hoogte van 8 meter en is veilig te gebruiken tot windkracht 9.

De QLB 60 is uitgerust met 4x350W LED-lampen die zowel een grote lichtdekking geven als energiezuinig zijn. Ten opzichte van een vergelijkbare traditionele lichtmast met 4x1000W halogeenlampen geeft de nieuwe led-lichtmast 75% minder CO2-uitstoot en is daardoor bijzonder milieuvriendelijk.

Bovendien liggen de operationele kosten van de QLB60 led-lichtmast 95% lager dan die van een 4000W halogeen-lichtmast. De duurzame en betrouwbare 1500rpm-motor heeft een laag brandstofverbruik (0,5 l/h voor 260 uur) en vanwege zijn lange service-intervallen blijven de onderhoudskosten beperkt.

Een speciale feature op QLB 60 lichtmast is de fotocel, waarmee op afstand het starten, stoppen en instellen van de masthoogte kan worden geregeld. Daarnaast maakt het intuïtieve LC-1003 besturingsysteem de bediening van de led-lichtmast eenvoudig.

De QLB 60 is geschikt voor een breed scala aan toepassingen: hij kan ingezet worden voor muziek- en sportevenementen, constructie- en infrawerkzaamheden en als tijdelijk openbare verlichting.

Atlas Copco verzorgt live-demo’s door heel Nederland. Wilt u ook graag een demonstratie van onze QLB60, dan kunt u contact opnemen met Maarten De Goeij.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer