Nieuwe kleine granulaatdrogers op perslucht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe kleine granulaatdrogers op perslucht

Moretto, producent van randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie, introduceert onder
typeaanduiding XD0 en XD1 twee nieuwe modellen minidrogers op perslucht. Deze minidrogers zijn
geschikt voor gebruik op kleine verwerkingsmachines met een materiaalverbruik van 0,5 tot 2 kg/h.
De minidrogers voor granulaat maken gebruik van perslucht voor de luchtvoorziening, maar zijn tevens uitgerust met twee droogpatronen.

De droogtrechter van deze nieuwe granulaatdrogers is uitgevoerd met de nieuwe OTX-technologie, de energiebesparende constructie die Moretto onlangs heeft geïntroduceerd. Dankzij dit ontwerp is de luchtstroom door het materiaal in de droogtrechter geoptimaliseerd. De OTX-droogtrechter verhoogt de
homogeniteit van het gedroogde materiaal en zorgt voor een laminaire luchtstroom tijdens het droog-proces. De OTX-technologie droogt het materiaal efficiënter en dus sneller, waardoor er tot 40% op de energiekosten en droogtijd kan worden bespaard.

De XD-minidrogers zijn te bedienen met een kleuren touch screen en ze hebben de eigenschap dat de hoeveelheid drogelucht aangepast wordt aan het materiaalverbruik.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

De XD-minidroger is noviiteit op de stand van Kotraco (stand 15) tijdens de Equip-Plast Open House Dagen die op 9 & 10 mei 2012 in de Brabanthallen in `s-Hertogenbosch worden georganiseerd.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer