Nieuwe i40 BS bandweger-sturing bij Precia Molen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe i40 BS bandweger-sturing bij Precia Molen

Precia Molen heeft een uitgebreid assortiment industriële weegapparatuur, met name ook op het gebied van het continu wegen en doseren van bulkgoederen. Bandwegers, doseerbandwegers en doseerschroeven zijn hier een goed voorbeeld van.
Voor de productgroep bandwegers introduceren wij een nieuwe, prijstechnisch zeer gunstige, sturing die in combinatie met al onze bandweger constructies gebruikt kan worden.

Deze nieuwe i40 BS indicator beschikt over alle benodigde functies die je van een bandweger installatie mag verwachten, zoals weergave van:
· Capaciteit (max. en min.).
· Gewicht per meter transportband en de bandsnelheid.
· Totaal verladen gewicht.
· Automatisch of handmatig nulstellen bij lege transportband en automatisch of handmatig printen.
Deze indicator is verkrijgbaar in een RVS IP66 behuizing, een versie voor paneel inbouw en voor een DIN rail toepassing.

Introductievoordeel
Voor een i40 BS in IP66 RVS behuizing, in combinatie met de FX-VA bandweger (één wegend trogstel voor bandbreedte van bijvoorbeeld 1000 mm) hebben wij nu een aantrekkelijk introductievoordeel.
De i40 BS is voorzien van Can Open interface + optioneel één van de beschikbare veldbus aansluitingen, zoals Profibus-Dp of Profinet, en 2 digitale inputs en 4 digitale outputs.

Advies
Een bandweger genereert alleen betrouwbare weegresultaten bij een juiste inbouw in een (bestaande of nieuwe) transportband, waarbij een aantal inbouwvoorwaarden strikt moeten worden aangehouden. Wij kunnen u hierin uiteraard adviseren door middel van technische documentatie of door een bezoek van een van onze specialisten.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe i40 BS bandweger-sturing bij Precia Molen

Precia Molen Nederland BV

WEEGOPLOSSINGEN VOOR IEDERE INDUSTRIE! Precia Molen heeft in ruim 155 jaar een wereldwijde reputatie opgebouwd voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar weegsystemen. De uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van ontwerp, productie... Lees meer