Nieuwe generatie explosieveilige schakelaars

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie explosieveilige schakelaars

75% van de toepassing van explosieveilige schakelaars vindt plaats in de Atex zones 2 en 22. Specifiek voor deze toepassing heeft Schmersal een compleet nieuwe generatie explosieveilige schakelaars ontwikkeld. Hierdoor is het niet meer nodig zwaarder gecertificeerde schakelaars toe te passen in ‘lichtere’ zones. De nieuwe serie omvat eindschakelaars serie EX-335, magnetische veiligheidssensoren serie EX-BNS en magnetische naderingsschakelaars serie EX-BN.

Deze nieuwe serie explosieveilige eindschakelaars zijn specifiek geschikt voor de in de explosierichtlijn Atex 99/92/EG vastgestelde zones 2 (gas) en 22 (stof). Dit zijn zones met een zelden of korte explosieve atmosfeer en zijn de meest voorkomende zones voor toepassing van explosieveilige schakelaars. Het grote voordeel van een alleen voor zone 2 of 22 gecertificeerde schakelaar is de prijs die aanzienlijk minder is dan een voor alle zones gecertificeerde schakelaar.
De eindschakelaar serie EX-335 heeft een aluminium behuizing en een ruime keuze uit verschillende bedieningselementen en contactbezettingen. Daarnaast is er keuze uit maar liefst 5 verschillende typen magnetische veiligheidssensoren serie EX-BNS. Als laatste is er een magnetische naderingsschakelaar serie EX-BN beschikbaar. Binnenkort wordt deze serie verder uitgebreid met veiligheidsschakelaars met gescheiden bedieningsbeugel (serie EX-AZ) en veiligheidsschakelaars met elektromagnetische vergrendeling (serie EX-AZM).

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark