Nieuwe generatie duurzame Pegasus Mixers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie duurzame Pegasus Mixers

De dubbelassige Pegasus® Mixer is een klassieker van Dinnissen BV. De afgelopen jaren werden mixers voor bedrijven in zowel de feed, food, farmacie als chemie geproduceerd die steeds weer werden aangepast aan de eisen van elke situatie. Zo werden mixers ontwikkeld om uiterst behoedzaam te mengen, kleverige en lastige producten te mengen en 10 tot 15 verschillende vloeistoffen op bulkgoederen te sproeien.
Dinnissen werd specialist in het exact doseren en mengen van kleine of juist grote hoeveelheden grondstoffen en in extra hygiënische uitvoeringen.

Dinnissen presenteert tijdens Industrial Processing een nieuwe lijn duurzame Pegasus® Mengers. Hiermee kan 60% energie worden bespaard op mengprocessen. Dinnissen speelt daarmee in op de vraag van klanten naar procestechnieken die duurzaam en kostenbesparend zijn.
De Pegasus® Menger is een accurate en efficiënte menger die beschikt over een dubbelassig mengmechanisme dat in tegengestelde draairichting functioneert. Hiermee wordt tijdens het mengen een unieke fluïdiserende zone gecreëerd die de basis vormt voor het complete mengproces. Het dubbelassige mengmechanisme werpt de grondstofdeeltjes luchtig en los op met een opwaartse versnelling die gelijk is aan de zwaartekracht (froudegetal ca 1).
Het teweeg brengen van het zweefeffect kost aanmerkelijk minder (aandrijfkoppel)kracht en dus energie Hiermee is de eerste stap in de richting van 60% totale energiebesparing gezet. De situatie waarin grondstofdeeltjes luchtig door de menger zweven, vormt bovendien een ideale omstandigheid om poeders en vloeistoffen op de deeltjes te sproeien. De te vermengen grondstoffen worden direct bij het binnenbrengen in de menger verspreid over de zwevende grondstoffen.
Met de nieuwe serie Duurzame Pegasus® Mengers kunnen mengtijden worden verkort tot eenderde van de mengtijd. Het verkorten van de mengtijden is goed voor een energiebesparing van 30-40%. Met de korte mengtijden kan bovendien een capaciteitsverhoging van 15-20% worden bereikt.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe generatie duurzame Pegasus Mixers

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer