Nieuwe Eirich laboratoriummenger in RVS

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Eirich laboratoriummenger in RVS

Keller Lufttechnik Benelux is de exclusieve vertegenwoordiger van Maschinenfabrik Gustav Eirich, wereldleider in mengtechnieken voor poederachtige stoffen. De intensief mengers van Eirich voldoen aan de hoogste eisen om de klok rond te draaien in zware industriële omstandigheden met een minimum aan onderhoud. Hierbij is de materiaalkeuze van de menger uiteraard belangrijk. Naast een groot gamma aan slijtvaste uitvoeringen, zijn de mengers ook in RVS uitvoering beschikbaar.

In tal van sectoren zoals o.a. de chemie, de metallurgie, de productie van kunstmeststoffen en veevoeders of bij milieutechniek is hier vraag naar. Reden voor de RVS uitvoering is vaak het gebruik van zuren, aanwezigheid van chloor of zwavel in de mengsels of een vochtig mengsel bij hogere temperaturen. Daarnaast is een RVS uitvoering aan te bevelen om verontreinigingen in de te mengen stoffen te voorkomen en de menger volledig te kunnen reinigen bij vb. kleverige producten.

Of een RVS uitvoering nodig is, kan tijdens een proef in het labo van Eirich te Hardheim (D) beoordeeld worden. Aan de hand van RVS stalen die in contact gebracht worden met het mengsel kan bepaald worden welk type RVS het meest geschikt is. Labomengers tot 10 liter zijn bij Eirich standaard in RVS.Nieuw zijn de labomengers die geschikt zijn voor cosmetica, pharma en voeding. Dit is mogelijk gemaakt door het gebruik van een speciale dichting op de as van het mengwerktuig en op de bovenkant van de mengkuip. De nieuwe 5 liter labo menger wordt voorgesteld op de PowTech, van 30 september tot 2 oktober 2014 te Nürnberg (D).

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer