Nieuwe E2-CO2 sensor voor de 3290 zuurstofanalyser

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe E2-CO2 sensor voor de 3290 zuurstofanalyser

De 3290 zuurstofanalyser heeft een 4-20 mA of 0-10 VDC outputsignaal, vrij instelbare alarmsettings en zuurstofbereiken, is snel te installeren en makkelijk te bedienen. Hierdoor is dit systeem breed inzetbaar en wordt zeer veel toegepast voor het bepalen van de concentratie zuurstof bij de productie van o.a. stikstof (PSA stikstofsystemen of stikstofgeneratoren) of bij applicaties waarbij N2 of CO2 wordt gebruikt om zuurstof te verdrijven.

De standaard sensor voor de 3290 is de E2 ‘micro-fuel cel’. Deze kan alleen voor applicaties gebruikt worden waarbij de CO2 concentratie lager is dan 1000 ppm. Is deze concentratie hoger dan dient het hele celblok, de sensor en enkele elektrische componenten vervangen te worden. Daar is nu verandering in gekomen! Voor applicaties met CO2 concentraties tussen de 1000 ppm en 100% kan nu alleen de E2 sensor vervangen worden door de E2-CO2 sensor. De verwachte levensduur van deze nieuwe sensor is 12 maanden.

Indien u meer informatie wilt over de E2-CO2 sensor wilt ontvangen of uw applicatie aan ons wilt voorleggen kunt u contact opnemen met:

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer