Nieuwe DN400 snelsluitschuif

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe DN400 snelsluitschuif

Deze bekende snelsluitschuiven zijn nu ook verkrijgbaar in DN400 maat!

Snelsluitschuiven helpen explosiedoorslag vermijden door het getroffen procesdeel snel af te sluiten. In een aantal gevallen kunt u de explosie zelfs voorkomen door de toevoerleiding naar het procesdeel, zoals een filter of een silo, snel af te sluiten wanneer in die leiding een vonk of vlam gedetecteerd wordt.

De snelsluitschuif is één van de meest effectieve methodes om te compartimenteren. De productstroom (stof, gas of hybride mengsel) van het proces wordt in normaal bedrijf helemaal niet gehinderd, want de nominale doorsnede van de leiding wordt niet verkleind of versperd. Bij activatie echter onderbreekt de guillotineschuif met grote kracht en uiterst snel die productstroom, en wordt het getroffen procesdeel met zekerheid afgesloten. Bij activatie is er dus ook geen contaminatie van het product.

De snelsluitschuif van StuvEx zijn ATEX-beveiligingssystemen voor compartimentering. Bij detectie sluit de schuif zeer snel (8-36 ms). Verder is ze bestand tegen de volledige explosiedruk en, eenmaal gesloten, belet ze de vlamdoorslag. De doeltreffende werking van de schuif als een beveiligingssysteem hangt samen met de juiste plaats van opstelling in de procesuitrusting, en met de selectie van een geschikte detector en controle-eenheid.

Geschreven door

StuvEx International nv

StuvEx is uw partner voor betaalbare veiligheid en koppelt kennis en ervaring van vele verschillende soorten processen aan een pragmatische benadering. De oplossingen die StuvEx levert en installeert hebben tot... Lees meer