Nieuwe Dima 200 zakkenleger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Dima 200 zakkenleger

Dinnissen Process Technology ontwikkelde een nieuwe DIMAX Zakkenleger voor het efficiënt en probleemloos legen van zakken onder extreem intensieve omstandigheden. De zakkenleger is een nieuwe versie van de klassieke Dima 200 van Dinnissen en speciaal ontwikkeld voor zakken tot 75 kilo waarvan de afmeting en het materiaal kan variëren. De nieuwe zakkenleger heeft een hogere capaciteit en is breder inzetbaar.

Installaties voor het legen van zakken hebben het zwaar te verduren als ze lang en intensief worden belast. Omdat bedrijven zelfs onder deze omstandigheden probleemloos en efficiënt willen werken, ontwikkelde Dinnissen een nieuwe DIMAX 200 zakkenleger. De nieuwe zakkenleger heeft geen problemen met het langdurig en snel verwerken van zakken van 75 kilo die variëren in materiaal en afmeting. Dinnissen voerde alle zwaar belaste onderdelen van haar klassieke Dima 200 extra solide uit. Het resultaat is een extra robuuste DIMAX 200 voorzien van een extra versterkt invoerplateau dat bestand is tegen extra veel en extra zware zakken. De invoer voor de zakken is een stuk breder en hoger dan de gebruikelijke Dima 200. Daardoor vormen extra grote zakken (tot 26 cm hoogte) geen probleem. De DIMAX 200 heeft een versterkt draaipunt, zware armen en solide drukboosters voor een extra stevige grip op de zakken. Dinnissen gebruikte in haar nieuwe zakkenleger verder verzwaarde cilinders, dempers, aandrijving en lagering. De DIMAX 200 is daardoor veel krachtiger. en rekent af met technische problemen en extra onderhoud voor bedrijven die zakken legen onder extreem intensieve omstandigheden.

De nieuwe DIMAX 200 zakkenleger van Dinnissen is uitgevoerd met een verbeterde toegang tot het mes waarmee de zakken worden opengesneden. Daardoor kunnen de messen sneller en veiliger worden verwisseld. De binnenzijde van de robuuste zakkenleger is afgewerkt met een Viwateq® Finishing voor een optimale gladheid en reinigbaarheid van de installatie. In combinatie met het automatische reinigingssysteem op basis van lucht, is de DIMAX 200 zakkenleger snel en goed te reinigen waardoor contaminatie wordt voorkomen. Speciaal voor situaties waarbij zelfs de geringste uitstoot van stof bij het legen van zakken moet worden voorkomen is er de mogelijkheid tot de ultra stofvrije afwerking van de zakkenleger waardoor niet meer dan 0,1 mg per m3 geloste stof wordt uitgestoten. Deze zakkenleger is uitgevoerd met een dubbel gefilterde, krachtige afzuiging en een speciale stofvrije afdichting van de luchtuitlaat.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe Dima 200 zakkenleger

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer