Nieuwe cursus: IEC 61508 en IEC 61511

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Bestemd voor
U bent veiligheids-, productie-, of onderhoudsmanager, danwel proces- of instrumenterings-ingenieur. U draagt verantwoor-delijkheid bij het implementeren van het HSE-beleid.
Voor het volgen van dag 2 wordt voorkennis verondersteld op het niveau van dag 1.

Resultaat
Na deze dag(en) weet u precies wat instrumentele beveiliging betekent en op welke manier het invloed heeft op uw dagelijkse werkzaamheden. U bent in staat de belangrijkste begrippen en concepten van IEC 61508 en/of IEC 61511 te communiceren binnen uw organisatie, zowel naar uw management als naar uw collegas en medewerkers, en te gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Dag 1: 10 november 2005. Functionele Veiligheid volgens IEC 61508: Introductie tot het bepalen van SIL, het ontwerpen van (programmeerbare) veiligheidssytemen en het selecteren van veiligheidscomponenten.

Dag 2: 17 november 2005. Instrumentele Beveiligingen voor de Procesindustrie volgens IEC 61511: SIL classificatie en het ontwerpen van instrumentele beveiligingen in de praktijk.

Kijk op de website onder opleidingenkalender voor meer informatie.

Geschreven door

PAO Techniek en Management

PAO Techniek en Management PAO Techniek en Magement (PAOTM) organiseert postacademisch onderwijs op het gebied van onder andere procestechniek, data analyse en statistiek, milieu en veiligheid en persoonlijke effectiviteit en... Lees meer