Nieuwe compacte magnetische sensor, MSC500

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe compacte magnetische sensor, MSC500

Isotron introduceert het eerste type van de ultracompacte MSC-serie van het bekende merk SIKO, de MSC500. De sensor is ontwikkeld voor het meten van verplaatsingen, hoekverdraaiingen of snelheden.
In combinatie met de bijbehorende magnetische tapes of magnetische ringen kunnen meet- en positioneringapplicaties worden gerealiseerd die slijtagevrij zijn door het contactloze meetprincipe. De magnetische codering van de magneetband of magnetische ring wordt door de sensorelektronica stapsgewijs met een hoge nauwkeurigheid omgezet naar digitale, incrementele signalen.
De MSC500 is een belangrijke doorontwikkeling van de bestaande Magline-sensoren qua prestaties en geïntegreerde techniek. De nieuwe sensor heeft een slimme, meerkleurige status-LED die de inbedrijfstelling en functionele controle voor de gebruiker aanzienlijk vergemakkelijkt. Zo wordt snel weergegeven of de afstand tussen sensor en magneetband goed is, of de voedingsspanning intact is en of de magneetband/-ring correct wordt gelezen.
Een andere nieuwe functie is de connector direct op de sensor. De combinatie van deze connector-versie en de status-LED zorgt voor een uniek compact ontwerp. Dit product is bijzonder geschikt om in te kunnen bouwen bij zeer beperkte ruimtes. Deze combinatie draagt ook bij aan een snelle en foutloze installatie wat ook weer een besparing oplevert in de montagetijd. De, robuuste kunststofbehuizing is mechanisch uitwisselbaar met de bestaande Magline-sensoren.
De sensor levert digitale, incrementele signalen met een resolutie van 0,1 mm tot 0,001 mm, afhankelijk van het type sensor. De gebruiker kan zelf beslissen welke signalen daadwerkelijk worden gehanteerd met behulp van de optionele kabelextensie KV1C. Deze zijn leverbaar in kabellengtes van 1 tot 20 meter. De kabel is leverbaar in versies met 4, 5, 6 of 8 aders. Zo kan met één sensor worden gekozen voor de eenvoudige uitlezing van het A+B-signaal of de geïnverteerde signalen en het periodieke indexsignaal. Al deze signalen zijn al geïntegreerd in de standaard sensorversie. Nieuw is ook de optie om referentiepunten achteraf op de magnetische tape aan te brengen.
Met behulp van de programmeertool PT5500 kunnen parameters zoals resolutie en pulsinterval worden gewijzigd en aan de gewenste toepassing worden aangepast. Dit vermindert het aantal versies en bespaart kosten in het magazijn en garandeert korte levertijden.
De sensor MSC500 is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2016. Voor het testen van de sensor kunt u vrijblijvend contact opnemen met Isotron Systems.
•Max. Resolutie 1 micron
•Max. 200.000 pulsen / omwenteling in combinatie met MR500 of MBR500 (160 polen)
•Herhaalnauwkeurigheid van ± 0,005 mm
•Status LED-display met geïntegreerde foutcontrole
•Werkt met magneetband MB500/1, magnetische ring MR500 en magneetbandring MBR500
•Leesafstand ≤ 2 mm
•Sensoraansluiting stekker met kabelextensie KV1C
•Output circuit PP, TTL, LD (afhankelijk van de voedingsspanning)

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer