Nieuwe Busch Cobra NX vacuümpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Busch Cobra NX vacuümpompen

Busch, marktleider in vacuümoplossingen, legt de lat hoog met de introductie van de Cobra NX 0450 A; de eerste in de nieuwe reeks droge schroefvacuümpompen. Door het vernieuwde, gepatenteerde drooglopende schroefprofiel, is de Cobra NX energiezuiniger en onderhoudsarmer dan andere pompen die in de markt beschikbaar zijn. De Cobra-vacuümpomp heeft hierdoor de laagste Cost Of Ownership in de markt.

Als marktleider in de vacuüm- en overdruktechniek heeft Busch ontwikkeling al meer dan 50 jaar voorop staan. Deze drive naar innovatie heeft geresulteerd in de introductie van de Cobra NX-vacuümpomp.
De Cobra nx mag zich uniek noemen door haar vernieuwde, gepatenteerde drooglopende schroefprofiel. In tegenstelling tot veel andere pompen heeft de Cobra nx een volledige droge olievrije compressie. Hierdoor is er geen sprake van vervuiling, maar is er ook nagenoeg geen onderhoud nodig. Olie- en filterwissel – bij oliegesmeerde pompen een regelmatig terugkomend onderhoudsmoment – kent de Cobra NX niet. Het nieuwe schroefprofiel is daarnaast zelfreinigend, waardoor de pomp zeer goed tegen waterdamp en deeltjes bestand is.

De Cobra NX is naast onderhoudsarm ook energiezuinig. Busch levert de vacuümpomp namelijk met een energiezuinige IEC-motor, met optioneel een frequentieregelaar. Hierdoor heeft de Cobra nx niet alleen de laagste energieopname, maar ook de laagste Cost Of Ownership in vergelijking met andere pompen.

De Cobra NX-vacuümpomp is uitermate geschikt voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, heat treatment, coating, vacuümdrogen en vele andere markten. Deze vacuümpomp is compact en produceert een laag geluidsniveau. Hierdoor is de vacuümpomp vrijwel overal te plaatsen, zelfs in productieruimtes.

De Cobra NX is ontwikkeld voor toepassingen die een hoge pompsnelheid eisen in het werkgebied van 1000 tot 0.1 mbar. De COBRA schroefvacuümpomp – leverbaar met een capaciteit tot 2500m3/h – is zo ontworpen dat ze eenvoudig te combineren is met een Roots-vacuümpomp. Voor grotere capaciteiten en/of lagere drukken kan eenvoudig een Panda/Puma Roots vacuümpomp opgebouwd worden. Een compacte vacuümunit met een groot vacuümbereik is hiervan het resultaat. De Cobra NX vormt zo een veelzijdige en krachtige oplossing voor bedrijven in uiteenlopende segmenten.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark