Nieuwe applicatie voor efficiëntie in breakbulk supply chain

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe applicatie voor efficiëntie in breakbulk supply chain

De administratieve processen in de breakbulksector zijn arbeidsintensief en tijdrovend. In vergelijking tot de containersector zijn de verschillende schakels in de logistieke ketting minder ver in het delen van data. De breakbulk community wilde een digitale inhaalbeweging maken en is daarom naar NxtPort gestapt.

In co-creatie met de sector ontwikkelde NxtPort een applicatie op maat van de breakbulksector: Bulkchain. De nieuwe applicatie moet zorgen voor een administratieve vereenvoudiging en een snellere, efficiëntere en veiligere supply chain.

Voor elke lading creëert Bulkchain één file die alle import- en exportpartners linkt. Elke schakel in de logistieke keten geeft data door aan de volgende schakel, NxtPort fungeert als centrale hub. De verschillende spelers kunnen de applicatie integreren in hun eigen IT-systemen en ook douanedata worden automatisch gelinkt aan het breakbulkplatform.

Bulkchain werd gelanceerd op de breakbulkbeurs AntwerpXL. De eerste twee modules zijn nu actief: ‘Terminal delivery order’ en ‘Terminal delivery confirmation’. De komende maanden volgen nog andere modules. NxtPort en de breakbulk community hebben ook internationale ambities met Bulkchain.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark