Nieuwbouw Polem loopt voorspoedig, staalhal reeds in gebruik

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwbouw Polem loopt voorspoedig, staalhal reeds in gebruik

De nieuwe staalhal van Polem is al volop in bedrijf, na een geslaagde verhuizing. Vanwege de grote brand van februari 2011 was de staalproductie tijdelijk verhuisd naar een hal van buurman IJsselmeer Beton. Ondertussen werd op het terrein van silobouwer Polem druk gebouwd aan een nieuwe (grotere en verbeterde) hal. Die is klaar en de drie weken durende verhuizing is inmiddels achter de rug en alles en iedereen is al weken met veel plezier in de nieuwe hal aan het werk.

In de nieuwe hal van 50 bij 40 meter (2.000 vierkante meter) is de routing verbeterd, de efficienty verhoogd en er is ook nog rekening gehouden met mogelijke extra werkplekken in de toekomst. Want Polem heeft ruimte voor extra werk, nu het grotere opdrachten voor grotere silo’s aan kan.

De medewerkers zijn ook nadrukkelijk betrokken in het overleg rond het indelen van de nieuwe hal, om de productie van de stalen elementen zo soepel en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Aan de zijde van de nieuwe hal met uitzicht op het prachtige IJsselmeer, op de Lemster Baai, is tevens de nieuwe kantine gerealiseerd. Bovendien is de financiële administratie ook naar de hal verhuisd en ook de directie zetelt nu op deze prachtige locatie.

Het hoofdgebouw aan de Industrieweg 7 in Lemmer is ondanks de verhuizing van de directie nog steeds het hoofdgebouw. Het doet deels dienst als ontvangstruimte voor bezoekers. De afdeling Projectleiding heeft de kantoorruimte van de administratie erbij gekregen en heeft nu volop de ruimte voor uitwerken van nieuwe projecten. Polem is na een zwaar jaar ondanks alles sterker uit de brand naar voren gekomen en mag daar met recht trots op zijn.

Geschreven door

Polem BV

Dankzij bijna 50 jaar industriële ervaring wordt Polem zowel nationaal als internationaal gezien als dé producent van composiet silo’s en tanks. Een Europese marktleider waar vakmanschap en innovaties hand in... Lees meer