Nieuw: Unitronics PLC met virtuele HMI

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: Unitronics PLC met virtuele HMI

Met ruim 25 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en verkopen van ‘All-in-One’ controllers, heeft Unitronics een toonaangevende positie ingenomen in de besturingsmarkt. Nu komt Unitronics met een nieuwe robuuste PLC zonder geïntegreerde HMI met een volledig nieuw concept: Virtual HMI.

De PLC is gebaseerd op de succesvolle UniStream hardware en UniLogic software. Alle programmalogica en de HMI applicatie draait in de PLC zelf. Dit biedt het unieke voordeel dat de gebruiker de machine kan bedienen en data kan inzien via elk mobiel apparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon, tablet, PC of andere remote displays.

Krachtige controller
De PLC beschikt over ingebouwde I/O’s die kunnen worden uitgebreid tot meer dan 2.000 I/O’s. Hieronder vallen onder andere digitale, analoge, high-speed en temperatuur I/O’s en ook ondersteunt de PLC communicatie via Modbus, Ethernet/IP, MQTT, SQL, SNMP en andere protocollen.

All-in-one programmeersoftware
Met de UniLogic software is de PLC 50% sneller geprogrammeerd in vergelijking met de concurrentie doordat gebruik gemaakt kan worden van ingebouwde trends en meters, auto-tuned PID, data sampling, complexe data tools, recepten en meer.

Machinebouwers en systeem integratoren kunnen rekenen op een snellere en eenvoudigere implementatie omdat alle taken in dezelfde software-omgeving worden geprogrammeerd. Of het nu gaat om de PLC-applicatie, HMI-schermen of webpagina’s in diverse talen, alles kan worden opgeslagen in de bibliotheek en worden hergebruikt voor andere projecten.

De robuuste hardware en tijdbesparende software zorgen voor vereenvoudiging en snellere implementatie van projecten, met een veelzijdigheid aan uitmuntende configuratie mogelijkheden.

Productkenmerken
– Auto-tune PID, tot 64 onafhankelijke loops
– Recepten & data logging via data tabellen & sampling
– Volledige HMI-functionaliteiten
– Ondersteunt verschillende resoluties
– Meertalig display
– Ingebouwde alarmschermen
– PDF viewer
– Ethernet/IP, MQTT, SQL, Web Server, FTP, SNMP….en meer

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer