Nieuw online vochtmeting voor zeer inhomogene media.

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

INADCO heeft een nieuwe online vochtmeting ontwikkeld voor zeer inhomogene media.

INADCO Engineering BV heeft in samenwerking met Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond met succes een nieuwe online vochtmeting ontwikkeld, speciaal voor het meten van de vochtinhoud van zeer inhomogene bulk media zoals potgrond en houtvezels. Tijdens de productie wordt online het vochtgehalte van het product gemeten en kan desgewenst het proces bijgestuurd worden.

Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond zijn de eerste potgrondproductiebedrijven welke deze nieuwe techniek toepassen. Veelal wordt bij de productie van potgrond gewerkt met een vaste hoeveelheid water in een samenstelling of door een visuele beoordeling. Verschillen in vochtigheid van bijvoorbeeld de grondstoffen zorgen ervoor dat er verschillen op kunnen treden in het eindproduct.

De toevoeging van water is belangrijk voor de verwerkbaarheid en de opname van water na de eerste watergeefbeurt. Aan veel substraten wordt dan ook water toegevoegd. De watergift is afhankelijk van de samenstelling en de wensen van de klant.

Geschreven door

INADCO

INADCO Engineering INADCO Moisture Measurement ontwikkelt en produceert meetapparatuur geschikt voor het meten in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen, zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product. Specialiteit... Lees meer