Nieuw leegsysteem voor octabins en big-bags

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
41 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw leegsysteem voor octabins en big-bags

Moretto, producent van randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie, introduceert de
Oktobag, een nieuw leegstation voor octabins en big-bags. Het leegsysteem bestaat uit een stabiele frameconstructie met vier oscillerende hefarmen die onafhankelijk van elkaar werken en een golfbewe-ging kunnen maken. De hoogte van deze armen is af te stellen op de afmetingen van de big-bag of
octabin. Een PLC-bediening regelt de cyclus van de golfbeweging, waardoor de octabin en/of big-bag
probleemloos en compleet geleegd kan worden zonder verdere tussenkomst van een operator. Er blijft geen restmateriaal achter.

De hefarmen zijn voorzien van een klem (voor octabins) en een haak (voor big-bags) die zichzelf sluiten door het gewicht van de zak. Hierdoor is het aansluiten van een octabin of big-bag op het leegsysteem zeer eenvoudig. Er is geen gereedschap nodig. Een zuigbuis met niveausensor wordt vervolgens in het granulaat neergelaten, waarna het leegproces wordt gestart. De sensor signaleert wanneer de big-bag of octabin leeg is zodat deze vervangen kan worden.

Het Oktobag leegstation is leverbaar in vier varianten: voor plaatsing naast de machine, in een grond-stofmagazijn, een uitvoering voor de automotive-industrie en een voor medische toepassingen.
De maximale hoogte van de octabin of big-bag bedraagt 3.000 mm.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer