Neste Oil start bouw biodieselfabriek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
51 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Neste Oil start bouw biodieselfabriek

Het Finse Neste Oil is op de Maasvlakte begonnen met de bouw van een biodieselfabriek met een capaciteit 800.000 ton per jaar, de grootste van Europa. De installatie kost € 670 miljoen, is gereed in 2011 en biedt ruim 100 mensen werk. De fabriek produceert NExBTL, een door Neste gepatenteerd product waarvan het claimt dat het lichter en schoner, bij verbranding minder fijnstof en CO2 veroorzaakt, is dan gewone (bio)diesel. Hierdoor kan het zich volgens Neste ook goed verweren tegen de sterke concurrentie van import van biodiesel van overzee.

Rotterdam’s burgermeester Ahmed Aboutaleb verwelkomde de investering als een verdere versterking van de positie van de Rotterdamse haven als het leidende draaipunt voor biobrandstoffen in Europa.

Meer NExBTL
Neste verdubbelt eind dit jaar de capaciteit,170.000 ton, van zijn fabriek voor NExBTL in Finland. Het bouwt tevens een 800000 ton grote installatie in Singapore die eind 2010 gaat draaien.Het bedrijf verwerkt voornamelijk gecertificeerde palmolie, maar ook koolzaadolie en dierlijke vetten.

Meer informatie: class=pyl0 href=http://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws/persberichten/2009/20090528_02.jsp target=_blank>Externe link

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark