Nederlandse Vacuüm Vereniging, NEVAC, viert jubileum

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nederlandse Vacuüm Vereniging, NEVAC, viert jubileum

Op Vrijdag 13 april 2012 viert de Nederlandse Vacuüm Vereniging, de NEVAC, haar 50 jarig jubileum in het museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10 in Leiden (telefoon 071-521 4224).

De NEVAC is de beroepsvereniging voor wetenschappers en technici aktief op het terrein van vacuüm technologie. Vacuümtechnologie is de belangrijkste technologie in de productie van chips, high-tech coatings en katalyse. De economische impact van vacuüm technologie is in de afgelopen 50 jaar enorm gegroeid zowel in omvang per bedrijfstak in miljarden maar tevens in het aantal bedrijfstakken dat in de productie essentiële processen heeft opgenomen waarin vacuümtechnologie een belangrijke sleutelrol heeft.

De bijeenkomst van vacuümtechnici en wetenschappers in het museum Boerhaave zal bestaan uit lezingen van vooraanstaande experts op het gebied van vacuümtechnologie, netwerk mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en ervaring en een demonstratie van de Maagdenburgerbollen waarbij de kracht van vacuüm wordt gedemonstreerd. Deze demonstratie vindt plaats op het plein Vrouwenkerkhof bij de ingang van het museum Boerhaave tussen 13.00 en 14.00 uur op vrijdag 13 april 2012.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark