Nauwkeurige en schone krachtopnemers voor groente en fruit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nauwkeurige en schone krachtopnemers voor groente en fruit

Wie voorop wil blijven lopen, moet zich blijven vernieuwen. Dat is het uitgangspunt van Heemskerk fresh & easy. Een efficiënte, hygiënische verwerking in combinatie met nieuwe slimme verpakkingstechnieken garanderen de versheid en kwaliteit van de panklare groenten, salades en gesneden fruit.

Heemskerk maakt voor het snel, betrouwbaar en hygiënisch samenstellen van de mengsels gebruik van de diensten van Sormac uit Venlo, wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen en produceren van snij-, schil-, was- en drooglijnen voor de groente-verwerkende industrie. Cor: “Met meer dan honderd jaar kennis ervaring in de branche zijn ze een echte specialist. Voor dit project leverden ze ons een automatische receptenband die bestaat uit aanvoerbanden met weegbakken, een verzamelband en de samenbouw van de besturingscomponenten met het motorschakelmateriaal; alles hygiënisch en goed reinigbaar uitgevoerd.”

Voor de weegsensoren en besturingstechnologie werkt Sormac samen met het ervaren PENKO Engineering B.V uit Ede. PENKO leverde roestvrijstalen en hermetisch gesloten krachtopnemers met een nauwkeurigheid van 0,017%. De opnemers zijn in de productielijn geïntegreerd. Hoewel deze niet direct in aanraking komen met het product, ondergaan ze dezelfde schoonmaakhandelingen als de weegbunkers.

Verder installeerde PENKO een vierkanaals wegbesturing type FLEX met een extra digitizer type SGM850. Voor het aansturen van de opvoerbanden op twee snelheden, heeft deze vijf uitgangen (0/4 – 20 mA). Per weger kan een afzonderlijke afloopvolgorde worden bepaald. Het programma Datareporter haalt de productieopdracht op en draagt, na afloop van de doseringen, de resultaten over aan het ERP-systeem. De combinatie van een hoge meetsnelheid met een uitstekende lineariteit en hoog inwendig oplossend vermogen, zorgt voor een optimale doseernauwkeurigheid.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nauwkeurige en schone krachtopnemers voor groente en fruit

PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge... Lees meer