Motogroup herstelt ondersteuningsconstructie transportband

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Motogroup herstelt ondersteuningsconstructie transportband

In het najaar 2014 is een personenwagen tegen de ondersteuningsconstructie van de transportband van Trans-Beton in Roeselare gereden. De transportband was de link tussen de betoncentrale en de kaai. Door de aanrijding was de transportband ernstig beschadigd en dreigde deze op de weg te vallen. Een snelle ingreep door Motogroup was dan ook noodzakelijk.

Veiligheid eerst tijdens demontage transportband
Om de transportband te kunnen verwijderen werd de straat voor 8 u afgezet en werd alles met kranen veilig gesteld alvorens aan de demontage te beginnen. In totaal kwamen er vier kranen, twee hoogwerkers en zes monteurs aan te pas. De beschadigde transportband werd daarna naar Motogroup gebracht, uit elkaar gehaald, hersteld, gestraald en herspoten en er werd een nieuwe ondersteuning gemaakt. Voor de montage werd de straat terug een dag afgesloten en werd alles zeer nauwkeurig terug in elkaar gezet. Gedurende de demontage en montage was onze EHQS-manager (EHQS is Environment, Health, Quality & Safety) aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig verliep. Tijdens de herstelperiode van de transportband kan de productie gewoon verdergaan maar werd het zand met vrachtwagens van de kaai naar de betoncentrale gevoerd.

Trans-Beton
Trans-Beton is een toonaangevende betonproducent met 4 vestigingen waaronder één in Roeselare. Trans-Beton verkoopt alle soorten cementgebonden producten, zand, grind als ook een breed gamma aan prefabelementen. Ze waren zeer tevreden over de samenwerking en de snelle ingreep van Motogroup.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer