Mobiele scheepsbelader voor granen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mobiele scheepsbelader voor granen

De mobiele scheepsbeladingssystemen van B&W Mechanical Handling Ltd., sinds 2011 exclusief vertegenwoordig in Nederland door MATEC massagoed techniek. Gaan terug naar hun roots, met een opdracht voor Gleadell Agriculture, namelijk granen.
B&W is begonnen met het maken van scheepsbeladers 30 jaar geleden voor de graan industrie.
Gleadell Agriculture heeft B&W in de hand genomen om hun nieuwe graan opslag faciliteiten compleet te maken met een mobiele scheepsbelader.

De 40 meter lange transportband wordt gevoed door 2 geïntrigeerde, op de chassis gemonteerde, Samson feeders die het mogelijk maakten het piek-laad moment te verhogen naar 1000t/h en een gemiddelde van 600 – 700t/h. Maximale bewegingsvrijheid worden er geboden door de inline en parallel wiel basis en de diesel generator die op chassis gemonteerd is.
Aan de milieu aspecten zijn ook gedacht door de 2 geïntrigeerde Samson feeder te voorzien van een filterinstallatie die ook aangebracht op het los punt van de transportband.

Om het geheel zo stof vrij mogelijk te maken en tegen bescherming van het product is er als los punt een Cleveland Cascade telescopische losslurf gemonteerd. Bedienend personeel kan veilig plaatsnemen in de controlekamer/cabine, die geheel voorzien is van verlichting en climate control.
Om de kwaliteit van het product te waarborgen is er in de stortpijp van de 2 Samsons een rooster en magneet geplaatst om het product te scheiden tegen ongewenste materialen.

De opdracht van Gleadell volgt na een eerder opdracht voor een mobiele scheepsbelader in 2002.
In dit geval werden er 4 Samson feeders gevoed, met een piek-laad vermogen van 2000t/h en een gemiddelde van 1200t/h.
Inmiddels zijn er sinds 1983 meer dan 30 mobiele scheepsbeladers voor een graan applicatie geleverd in Engeland.

B&W kan op een prima wijze profiteren met aanwezigheid in de Aumund groep. Nu hebben ze direct de beschikking over strategisch gelegen kantoren in 10 verschillende landen en meer dan 40 vertegenwoordigers, zo dat service altijd in de buurt is.

Geschreven door

Logo van:Mobiele scheepsbelader voor granen

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer