Metaalpoeder als duurzame brandstof voor bierbrouwerij

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Metaalpoeder als duurzame brandstof voor bierbrouwerij

Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria NV) gaat metaalpoeder gebruiken als duurzame brandstof om stoom te produceren ten behoeve van hun brouwproces. Ze gaan dit doen met behulp van een installatie van de studenten van Team SOLID, in samenwerking met TUe en verschillende engineeringbedrijven, op het terrein van Metalot in Budel-Dorplein.

De keuze van ijzer als energiedrager heeft verschillende voordelen. Het is niet alleen ruim voorradig op aarde en goedkoop, maar het heeft ook een grote energiedichtheid, erg geschikt voor transport, en houdt de opgeslagen energie ook vrijwel permanent vast. Door de hoge temperatuur waarbij het ijzerpoeder kan worden verbrand, is het ook erg geschikt voor toepassing in industriële processen. Swinkels Family Brewers wil met deze duurzame innovatieve technologie hun brouwproces minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen.

Het systeem wordt mogelijkgemaakt door een financiering van 2,4 miljoen euro, waarvan 1 miljoen van de provincie Noord-Brabant, en een samenwerking met verschillende industriële partijen. De installatie moet in juli dit jaar functioneel zijn.

Bericht op TUe.nlicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark