MCPnl stelt vulinstallaties klantspecifiek samen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: MCPnl stelt vulinstallaties klantspecifiek samen

Deze vulinstallatie van MCPnl is geschikt voor het afvullen van big-bags en octabins vanuit een silo. Ze is geschikt voor big-bags met een maximale hoogte van 2.200mm. De weeginstallatie is ijkwaardig waarbij het gewicht mag variëren tussen de 200 en 1.400 kg. Octabins en big-bags worden automatisch tot op de halve kilo afgevuld. Gevulde big-bags worden net als octabins, eenvoudig en snel met de heftruck en een pallet uit vulinstallatie gehaald.

De installatie is geplaatst op vier zwenkwielen en daardoor eenvoudig te manoeuvreren met een heftruck en zelfs manueel. Met hefspindels wordt de installatie op de rem gezet en op een oneffen ondergrond horizontaal geplaatst.

Via de weegindicator kan men zelf recepten voor het vullen aanmaken, totalen optellen, etc. Ook is het mogelijk om een printer aan te sluiten of via de ethernetaansluiting draadloos de gegevens digitaal te verzamelen.

MCPnl stelt deze vulinstallatie klantspecifiek samen, met mogelijke opties zoals een opblaasbaar manchet, voorvormen van de zak, filter, etc. Door de modulaire opbouw kan de vulinstallatie na levering alsnog worden voorzien van bijvoorbeeld een filter. De afgebeelde installatie wordt toegepast voor kunststof granulaten.

Geschreven door

MCP.nl

MCPnl is een engineerings- en constructiebedrijf. Wij leveren: – Eigen gamma van big-bag los- en vulunits. – Transportsystemen en doseerinstallaties – VIRTO – Cuccolini trilzeven – Lessine mengers, malers en... Lees meer