Matam vulmachine en palletiser voor maalderij

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
42 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Matam vulmachine en palletiser voor maalderij

Schälmühle Gebr. Kümmel + Co is een maalderij in Vetschau (oost-Duitsland) die allerlei soorten granen verwerkt, zoals rogge, tarwe, haver, gerst, maïs, spelt en boekweit. Het assortiment omvat ook producten op basis van biologisch geteelde gewassen. Daarnaast levert Kümmel bakkerijzaden en een verscheidenheid aan premixen voor de bakkerij-industrie. De kwaliteit van de producten wordt voortdurendin een eigen laboratoruim gecontroleerd. Het familiebedrijf telt 40 medewerkers.

Openmond zakken
Voor de realisatie van een nieuwe verpakkingslijn was Kümmel op zoek naar een zakkenvulmachine en een palletiser. De keuze viel daarbij op MATAM als specialist in het ontwerp en de productie van verpakkingslijnen in de voedingsmiddelenindustrie. In onderling overleg is een afweging gemaakt over de iznet van ventiel-of openmond zakken. De keuze is gevallen op openmond zakken omdat die een hogere vullingsgraad mogelijk maken en daarmee een hogere productiecapaciteit. Kümmel toonde zich ingenomen met de flexibiliteit van MATAM bij het opzetten van de installatie tekeningen in de offerte fase en met de aangeboden, praktische oplossingen. De nieuwe verpakkingslijn voldoet aan de strengste hygiënische eisen.

Vulmachine en palletiser
De Matam mdb 400 zakkenvulmachine bestaat uit een bruto weegsysteem met twee verschillende doseerunits; één voor meelbloem en één voor graanvlokken. De papieren zakken worden gesloten door de opening om te vouwen en tegen de zijkant van het pak te tapen. De Installatie heeft een capacitiet van 10 ton/uur op basis van 25 kg zakken. De gewenste eindgewichten variëren van 5 tot en met 25 kg. De weegnauwkeurigheid ligt op 99% van de productie en voldoet geheel aan de MID-richtlijnen (Measuring Instruments Directive)

De Matam gom 600 palletiser is een bovenlader die de afgevulde zakken overlappend stapelt en per laag aandrukt. Via een touchscreen kan voor elk type zak en pallet het stapelpatroon vrij worden ingesteld.

Geschreven door

Matam BV -- Nemabo BV

MATAM BV is de specialist in nieuwbouw van afzakmachines en palletiseermachines. Alles geheel in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Sterk in service en onderhoud. Ook voor ombouw, modernisering van bestaande... Lees meer