Master zet zandtrechter op loadcells

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
75 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Master zet zandtrechter op loadcells

Onlangs heeft Master Engineering bv, te Heteren, een zandtrechter van de firma BHC Nieuw-Lekkerland bv voorzien van loadcells om daarmee de trechter wegend op te stellen.
De trechter kan maximaal 90 ton zand bevatten.

Er is gekozen voor dubbele shearbeams met speciale mounts, die ook een lift-off beveiliging in zich hebben. Hiermee kunnen tot bepaalde opbouwhoogtes, zonder verdere voorzieningen, dergelijke trechters eenvoudig op loadcells geplaatst worden.
De vier loadcells worden aangesloten op een verbindingsdoos, vanwaar vervolgens een kabel naar de weegprocessor gaat.

Het systeem is als niet-ijkwaardig opgeleverd, omdat het doel van de weging is om vrachtwagens optimaal te beladen voordat deze naar de weegbrug gaan.
Overigens kan een dergelijke weging wel ijkwaardig gemaakt worden, maar dan moet de trechter een voorziening krijgen waaraan de ijkgewichten gehangen worden.

Het leveringsprogramma van Master bestaat uit bandwegers, doseerbanden, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, silo- en bunkerwegingen, batchwegers,
weegplateaus, metaaldetectie en grote displays.

Geschreven door

Logo van:Master zet zandtrechter op loadcells

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer