Master levert grote doorstroomwegers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Master levert grote doorstroomwegers

Onlangs heeft Master Engineering bv, te Heteren, een drietal grote doorstroomwegers geleverd aan een klant in het midden van Nederland.(zie foto).

Doorstroomwegers worden gebruikt om de actuele flow van moeilijk stromende bulkgoederen te bepalen. In dit geval is er voor gekozen omdat de klant van zeer lichte materialen de doorzet in kg/uur wilde bepalen. Een bandweger, schroefweger of andere meetsystemen kwamen niet in aanmerking.

Elke doorstroomweger bestaat uit drie boven elkaar liggende hoppers, waarvan de middelste gewogen wordt. De bovenste hopper is bedoeld als buffer, voor de momenten dat er daadwerkelijk gewogen wordt, en de onderste hopper/trechter is bedoeld om in één keer de weeghopper te kunnen lossen. De aanvoer naar het systeem is constant, maar het wegen gebeurd discontinue. Door voor dit systeem te kiezen kan men een zeer hoge nauwkeurigheid bereiken.
Het geheel wordt volledig aangestuurd door een Master weegprocessor, model WE303T. Deze heeft de benodigde I/O in zich om alle kleppen aan te sturen, en kan tevens direct de capaciteit in kg/uur genereren.

Het leveringsprogramma van Master bestaat uit bandwegers, doseerbanden, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, silo- en bunkerwegingen, batchwegers,
flow-no-flow signalering, metaaldetectie en grote displays.

Geschreven door

Logo van:Master levert grote doorstroomwegers

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer