Master bouwt museum voor weegwerktuigen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Master bouwt museum voor weegwerktuigen

Master Engineering bv gaat een museum bouwen voor weegwerktuigen. De grond is reeds aangekocht (zie foto) , en binnen niet al te lange tijd gaat de bouw van start. Het museum komt pal naast het huidige kantoor van Master in Heteren. De directeur van Master Engineering , Walter Hendriks, heeft gedurende 20 jaar een grote collectie van allerhande weegwerktuigen en weegapparatuur verzamelt. Vaak is de oude apparatuur in bezit gekomen, doordat er bij klanten een nieuw, modern, systeem moest komen. “Het komt zeer regelmatig voor dat wij oude weegsystemen / weegwerktuigen moeten vervangen omdat er geen onderdelen meer te verkrijgen zijn of omdat het simpelweg versleten is”, aldus Hendriks. Daarnaast heeft hij op diverse veilingen in binnen- en buitenland oude weegwerktuigen op de kop getikt. De oudste is een weegschaal uit het jaar 1855 bedoeld om kazen te wegen.

Naast het museum komt er een grote demo ruimte voor het huidige leveringsprogramma van Master in het nieuwe pand. En last but not least wordt er een fitness ruimte gecreëerd, waar het personeel van Master tijdens lunchpauzes en in de vrije tijd onbeperkt kunnen fitnessen.

Het leveringsprogramma van Master bestaat uit bandwegers, doseerbanden, Loss-in-Weight systemen, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, silo- en bunkerwegingen, batchwegers, metaaldetectie en grote displays.

Geschreven door

Logo van:Master bouwt museum voor weegwerktuigen

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer