Magneten voorkomen stofexplosies

39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneten voorkomen stofexplosies

Goudsmit Magnetic Systems BV uit Waalre, heeft als eerste magneetproducent in Europa de ATEX Production Quality Assurance Notification gekregen voor de fabricage van roterende magneten in de stof explosie zone 20. Het certificaat is verleend door KEMA. Dit stelt de gebruiker van dergelijke magneten in staat de productie veiliger en volgens de nieuwe richtlijnen uit te voeren. Deze richtlijnen dwingen de producent maatregelen te nemen indien er tijdens het productieproces stofexplosiegevaar is.

Magneten worden ingezet om stofexplosies te voorkomen. Deze magneten staan vaak in een ruimte waarin een explosie plaats kan vinden. Tot nu toe konden alleen magneten geleverd worden in stof zone 22. Dit bleek vaak niet toereikend te zijn. Daarom heeft Goudsmit de productiewerkplaats in Waalre laten certificeren. Omdat het bedrijf klantspecifieke magneten bouwt was het niet mogelijk alleen met een typekeur te werken. Bij het verkrijgen van een typekeur kan alleen dat type magneet geleverd worden. Door het behalen van het ATEX certificaat kan het bedrijf de klantspecifieke producten blijven leveren.

Roterende clean-flow magneten zijn vervaardigd voor producten die slecht stromen (b.v. melk- of cacaopoeder). Door een langzame roterende beweging mengen de magneten zich als het ware met het product. Dit zorgt voor een optimaal contact met de ijzerdelen en voorkomt brugvorming van het plakkerige product op de staven.

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer