Machevo bezoekt de grootste industriële vulkaan ter wereld

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Machevo bezoekt de grootste industriële vulkaan ter wereld

Hoe boots je in een fabriek een vulkaan na? Dat gaan de leden van de Machevo& Bulk Vereniging op 7 april aanstaande ervaren tijdens een bedrijfsbezoek aan de grootste steenwolfabriek van de wereld; Rockwool in Roermond.

Wat velen niet weten, is dat steenwol een natuurproduct is dat vrijkomt bij vulkaanuitbarstingen. Dit ontdekten wetenschappers in de negentiende eeuw bij toeval toen een vulkaan op Hawaï uitbarstte. Zij snapten toen al snel dat het product enorme mogelijkheden bood. Steenwol houdt niet alleen de kou (of hitte) buiten. Het houdt ook geluid tegen en is onbrandbaar. Daarnaast is het als natuurproduct een duurzaam product.

Bij de productie van steenwol worden basaltgesteente en briketten bij een temperatuur van ruim 1400 graden gesmolten in stalen ovens. Het gesmolten product valt op sneldraaiende wielen, waardoor het weg wordt geslingerd en zo de vezels trekt die de basis van steenwol vormen. Net als bij een vulkaanuitbarsting komen bij het proces gevaarlijke gassen vrij. Tijdens het bedrijfsbezoek zal ook het reinigen van deze gassen aan bod komen.

Interesse in deelname dit bedrijfsbezoek?
Het programma start 7 april a.s. om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het programma wordt afgesloten met een netwerkborrel en hapjes. Deelname is voor leden van de vereniging kosteloos.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Machevo bezoekt de grootste industriële vulkaan ter wereld

Machevo & Bulk vereniging

De Machevo & Bulk Vereniging is al meer dan 55 jaar hèt netwerk voor de procesindustrie. De branchevereniging voor producenten, leveranciers en exposanten van procesinstallaties, procesengineering, procesautomatisering en procesapparatuur in... Lees meer