Lybover AIR zorgt voor de herwinning van productieafval

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lybover AIR zorgt voor de herwinning van productieafval

Abriso is gespecialiseerd in de extrusie van PE schuim, luchtkussenfolies en
polystyreen. Het bedrijf produceert voornamelijk voor de verpakkings- en bouw industrie en heeft een sterke positie binnen de Europese markt van verpakkings en isolatiematerialen. Inmiddels beschikken ze over zeven productievestigingen in binnen- en buitenland. Abriso contacteerde Keller voor een afzuiginstallatie die twee functies heeft namelijk enerzijds het materiaaltransport en anderzijds een ontstoffingsinstallatie.

De installatie van Keller Benelux zorgt ervoor dat het product wordt getransporteerd van de breker naar de silo en dat ook de silo ontlucht wordt. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van 1 ventilator die beide functies combineert. Het ontluchten van de silo gebeurt door middel van een VARIO stoffilter.
De ventilator zuigt de snippers af aan het afzuigpunt op de breker en transporteert
het richting silo. De silo is voorzien van een cycloon ingang om de snippers zo efficiënt mogelijk uit de lucht te filteren.
Door de VARIO filter wordt het stof uit de lucht gehaald. Onderaan de VARIO filter wordt het stof terug meegenomen naar de silo.

Doordat het afgezogen stof explosief is en er belangrijke ontstekingsbronnen
kunnen ontstaan op een brekerinstallatie,is de installatie beveiligd volgens de ATEX richtlijn. Hiervoor zijn gekeurde terugslagkleppen, drukontlasting en een gekeurde uitdraaisluis gebruikt.
“We hebben enerzijds gekozen voor Keller Benelux als leverancier wegens hun grote ervaring in afvalrecyclage en anderzijds vanwege eerdere projecten die we samen gerealiseerd hebben telkens met een uitstekende projectopvolging van opbouw
tot indiensstelling.”, aldus Lander Vanassche,Technical Manager Abriso

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer