Licht gloort voor ertsoverslag

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Licht gloort voor ertsoverslag

ArcelorMittal bereidt de heropening voor van vier eerder dit jaar gesloten hoogovens. Het bedrijf constateert dat de staalvoorraden bijna zijn afgebouwd en ziet de vraag naar staal geleidelijk toeneemt. In heel Europa werden 14 van de 25 hoogovens stilgelegd (Bron : Het Financieele Dagblad , 4 augustus 2009)

Rotterdam
Voor de Rotterdamse ijzerertsoverslagbedrijven gloort er daarom licht aan het einde van de zeer donkere tunnel: de ovens in Bremen en Luik krijgen een deel van hun erts via Rotterdam.
ArcelorMittal is vooral klant van EMO op de Maasvlakte. Dat geldt ook voor Voest Alpine dat in september zijn derde hoogoven weer herstart. EECV werkt uitsluitend voor moederbedrijf ThyssenKrupp, dat waarschijnlijk één hoogoven weer opstart, onder andere om een nieuwe walserij in de Verenigde Staten te voorzien van brammen. Na het ijzererts, en schroot, gaat ook het ‘overig droge bulk’ positieve impulsen krijgen. Deze sector slaat allerlei mineralen en ‘kleinere ertsen’ over voor onder andere de staalindustrie.

Meer informatie: class=pyl0 href=http://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws/persberichten/2009/20090818_11.jsp target=_blank>Externe link

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark