LCM containermenger van Lödige

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: LCM containermenger van Lödige

Lödige introduceert de nieuwe LCM container menger voor kleine batches. Met een maximale mengkwaliteit en minimale mengtijd contaminatievrij van grondstof afwegen tot gereed product afvullen.

Op basis van het bewezen vertikaal-mengsysteem van Lödige is de nieuwe LCM containermenger ontwikkelt. Verwegen, transporteren, toevoeren, mengen en ledigen vinden plaats in 1 tank. De basis van het containermengproces is de mengtank van de verticale menggranulator en zijn 3-bladige mixerkop. Met dit mengsysteem wordt aantoonbaar maximale mengkwaliteit in minimale mengtijd bereikt.

De werkwijze is als volgt: de verrijdbare productcontainers worden stofvrij aan de draaibare mengtank gekoppeld en traploos 180grd. in de mengpositie gedraaid. Het materiaal in de productcontainer valt in de mengtank en wordt door het mengwerk eventueel met bijschakeling van de mixerkop, gehomogeniseerd. Na afloop van deze mengstap draait de tank terug in de uitgangspositie en valt het materiaal terug in de productcontainer waarna deze weer uitgereden kan worden.

Dit mengproces onderscheidt zich door een excellente tracebility van elke afzonderlijke batch. Van het afwegen van de grondstoffen tot aan het afvullen van het gerede product verblijven de stoffen steeds in dezelfde container en zijn afgeschermd tegen invloeden van buiten (contaminatie) Dit is met name voor de voedingsmiddelen industrie (EG-wet 178/2002) maar ook de diervoedingsmiddelen, chemische en kunststoffen industrie van groot belang.

Geschreven door

Logo van:LCM containermenger van Lödige

Jongerius B.V.

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids en liquids branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties... Lees meer