Lancering van innovatieve Moisture Measurement Technology

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lancering van innovatieve Moisture Measurement Technology

INADCO Moisture Measurement BV gevestigd in Eersel, Nederland lanceert hun innovatieve Moisturemeter II tijdens de Industrial Processing 2014, die loopt van 30 september tot en met 3 oktober . De Moisturemeter II, waarvoor een patent is aangevraagd, zal de gebruikers de mogelijkheid geven om continu in productstromen te meten.

Sinds 2000 is INADCO de marktleider in Europa voor apparatuur die het stortgewicht van Growing Media zoals potgrond en turf volgens de Europese norm EN12580 meet. Aanvankelijk was de INADCO Moisture Measurement Technologie ontwikkeld om te worden gebruikt in deze potgrond en turf markten en wat leidde tot de ontwikkeling en invoering van de Moisturemeter I in 2006.

Gebaseerd op de principes van de Moisturemeter I , is de Moisturemeter II een nieuwe innovatie die de technologie beschikbaar stelt om continu te meten in een breed scala van productstromen .

De nieuwe Moisturemeter II is uitgerust met een geïntegreerde bandweger. De Moisturemeter II meet dwars door de band heen in het product. Dit in combinatie met een state – of – the – art laser- sensor technologie garandeert onmiddellijke informatie zoals :

• Massa stroom
• Flow van vaste stoffen
• Stroming van het water
• Vocht percentage , de werkelijke en binnen een groep
• Temperatuur van het product
• Totale massa , per batch en levensduur
• Bulk dichtheid , de werkelijke en binnen een groep
• Specifiek voor Biomassa: Real time verbrandingswaarde van de droge stof ( in combinatie
met de brandstof waarde)

Toen werd gevraagd over de nieuwe innovatie van INADCO verklaarde directeur Theo Coolen: `Het is heel spannend dat de technologie die ons marktleider in andere markten maakt nu is uitgegroeid tot de meest accurate meetapparatuur op de markt. We zijn erg enthousiast om verschillende industrieën te helpen met onze expertise en oplossingen en bij te dragen aan het realiseren van een hoger rendement tegen lagere kosten, zowel vanuit financieel als milieu oogpunt `.

INADCO zal aanwezig zijn op de Industrial Processing 2014 in Utrecht, Nederland van 30 september tot 3 oktober 2014. INADCO is te vinden in Hal 3 stand B020.

href=/pip title=Klik_voor_meer_info>Klik_voor_meer_info

Geschreven door

INADCO

INADCO Engineering INADCO Moisture Measurement ontwikkelt en produceert meetapparatuur geschikt voor het meten in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen, zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product. Specialiteit... Lees meer