Lancering nieuwe elevatorbandverbinder

icon.highlightedarticle.dark Management
30 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lancering nieuwe elevatorbandverbinder

Lancering nieuwe elevatorbandverbinder!

Eind februari is op de beurs GEAPS 2016 in Austin Amerika onze nieuw ontwikkelde elevatorbandverbinder Maxi-Splice Ultra*, wereldkundig gemaakt door onze zeer gewaardeerde relatie Maxi-Lift. Bij de ontwikkeling van deze verbinder heeft Muller Beltex opnieuw gedacht vanuit de elevatorband en is vooral gekeken naar de klemkrachten en wrijving op de band. Het vergroten van de veiligheid in de klemverbinding was de directe aanleiding voor de realisatie van het nieuwe product.

Dit heeft geresulteerd in een lichtere verbinder (waardoor de installatie nog beter in balans blijft) die geschikt is voor meerdere bandtypes uit het Polysur® programma vanaf 630 N/mm t/m 1000N/mm. Tevens is de verbinder voorzien van een uitwisselbaar NBR slijtdeel waardoor een stil en soepel verloop over de trommels wordt gegarandeerd. Alles bij elkaar genomen maakt dat de verbinder een substantiële bijdrage levert aan het verlengen van de levensduur van de elevatorband.

Voor hogere treksterken is de grotere Maxi-Splice beschikbaar en voor de lichtere banden zijn de CI en Gripwell verbinder de beste oplossing.

Voor meer en gedetailleerde technische informatie over de Maxi-Splice Ultra elevatorbandverbinder kunt u de datasheet downloaden of contact opnemen met één van onze specialisten, wij helpen u graag.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Lancering nieuwe elevatorbandverbinder

Muller Beltex B.V.

Muller Beltex levert een range aan componenten voor de agrarische en industriële bulk- en procesindustrie voor het horizontaal en verticaal transporteren en verwerken van grondstoffen. Samen met onze markt- en... Lees meer