KSE druk bezig met bulkverladingsproces PCG

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: KSE druk bezig met bulkverladingsproces PCG

Bladel, 8 februari 2012 – In het vierde kwartaal van 2011 ontving KSE een gefaseerde opdracht voor het bulkverladingsproces van de Perfect Companion Group (PCG) in Thailand. Zowel de ALFRA doseerplateaus, ALFRA bulkwegers, onderstellen voor verrijdbare mengers als de PROMAS ST automatiseringssoftware behoren tot deze opdracht.

Analyse
De bestelde onderdelen zijn bestemd voor het toeleveren van bunkers. Eerst wordt de juiste samenstelling van verschillende petfood korrels van PCG gedoseerd door de ALFRA doseerplateaus. De juiste samenstelling komt door de plateaus in de verrijdbare ALFRA bulkwegers terecht. Vanuit daar gaat de petfood richting mengers, waar het al rijdend gemengd wordt en in de bunkers wordt geladen. Vanuit de bunkers wordt het vervolgens verpakt in de verpakkingslijn.

In december 2011 koos PCG voor de PROMAS ST automatiseringssoftware van KSE. Deze automatisering gaat ervoor zorgen dat er in de bunkers altijd voldoende gereed petfood zit om de verpakkingslijnen continu te laten draaien.

“Aangezien de onderdelen zo groot waren, was het transport naar Thailand een hele uitdaging. Speciaal voor deze order hebben we de machines eerst helemaal in elkaar gezet en getest. Vervolgens moesten ze voor transport helemaal worden afgebroken. Door middel van een vernuftig systeem kunnen ze in Thailand weer eenvoudig in elkaar worden gezet”, aldus projectmanager Robin Paaijmans.

Perfect Companion Group
Perfect Companion Group streeft ernaar om met haar petfood de levenskwaliteit van zowel mens als huisdier te verrijken. Door continu verbetering van producten tracht zij te voldoen aan de huidige industrienormen. Hierdoor kan ze verzekeren dat de producten en diensten van hoge kwaliteit zijn.

Geschreven door

Logo van:KSE druk bezig met bulkverladingsproces PCG

KSE Process Technology B.V.

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. We leveren alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en... Lees meer