Krachtige Multicode Reader

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Krachtige Multicode Reader

Een wereld zonder codes kunnen we ons vandaag de dag niet meer voorstellen. Gelukkig biedt de nieuwe Multicode Reader van ifm uitkomst. Deze sensor detecteert 1D en 2D codes op betrouwbare wijze en onderscheidt zich door een 4 × hogere resolutie, 10 × snellere verwerkingstijd en 10 × snellere instelling.

Een belangrijk voordeel van de Multicode Reader is de eenvoudige instelling via de teach-toets. Door middel van lasermarkering kan de gebruiker – na het indrukken van de teach-toets – de Multicode Reader uitlijnen t.o.v. de code. Het scherpstellen, de belichtingsinstelling en de detectie van het codetype worden automatisch uitgevoerd door de sensor. Enkele seconden later is de sensor klaar voor gebruik.

De Multicode Reader kan op twee manieren geconfigureerd worden. Met behulp van de smartphone app (beschikbaar voor iOS, Android en Windows) kan de gebruiker bijvoorbeeld een trigger of IP-adres definiëren. Op basis van deze instellingen wordt een Data Matrix-code gegenereerd op het display van de smartphone. Wanneer deze code in het gezichtsveld van de Multicode Reader wordt gehouden, wordt de configuratie automatisch overgenomen.

Voor een meer uitgebreide configuratie kan de ifm-software Vision Assistant worden gebruikt. De Autofind-Code-functie van deze software herkent zelfstandig meerdere verschillende codes in één beeld. De gebruiker kan deze vervolgens gemakkelijk toewijzen.

Complete configuraties kunnen worden opgeslagen en geladen op de verwisselbare geheugenkaart van de Multicode Reader. Dit vereenvoudigt zowel het vervangen van het apparaat als het instellen van meerdere apparaten voor dezelfde applicatie. Daarnaast beschikt de Multicode Reader over een geïntegreerde polarisatiefilter. Hierdoor is er altijd voldoende contrast om de codes betrouwbaar te kunnen lezen, ook bij glanzende oppervlakten zoals metaal.

Geschreven door

ifm electronic b.v.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert ifm electronic besturingscomponenten en systemen – van standaardsensoren tot complete besturingen in de industriële automatisering. Dankzij intensieve samenwerking met klanten heeft ifm... Lees meer