KASON `Air-Lift` voor snel zeefdekken verwisselen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: KASON `Air-Lift` voor snel zeefdekken verwisselen

Met de “Kason Air-Lift” kunt u zeer snel zeefdekken verwisselen bij circulaire vibrerende zeefmachines. De operator krijgt snel toegang tot binnen in de unit voor schoonmaakwerkzaamheden en inspecties. Dit gaat vele malen sneller dan bij vergelijkbare systemen.
Het Kason Air-Lift is opgebouwd uit twee aan weerszijden van de machine verticaal gemonteerd persluchtcilinders, die het deksel omhoog brengen.
Snelle afkoppeling door middel van een borgpen die de frames met elkaar verbinden en een op afstand bedienend luchtventiel die er voor zorgt dat het deksel in beweging wordt gezet en omhoog komt. En omgekeerd visa versa.
Het op en neer bewegen van het deksel, duurt slechts enkele minuten. Laat staan de tijd die je al wint met het eenvoudig inspecteren van de machine, het schoonmaken, en het vervangen van de zeven. Als volgend, er is nu maar één medewerker bezig in plaats van twee, wat natuurlijk wel afhangt van de diameter van de zeef.
Om te voorkomen dat de behuizing naar beneden kan komen tijdens het vervangen van het zeven of het schoonmaken word hier gebruik gemaakt van veiligheidsstaven, inclusief een beveiliging blokkeringsnok.
De Kason Air-Lift is beschikbaar op alle nieuwe Kason zeven, en kunnen allemaal gemonteerd worden op bestaande vibrerende zeven van het model 48 tot 84 (1220mm tot 2135mm) in diameter, inclusief zeven die een enkele of meerdere dekken hebben en zeven met of zonder centrale opening en anti verstoppingmiddelen.

Geschreven door

Logo van:KASON `Air-Lift` voor snel zeefdekken verwisselen

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer