K-Tron breidt BSP doseerlijn uit met BSP-135 en BSP-150-P

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: K-Tron breidt BSP doseerlijn uit met BSP-135 en BSP-150-P

De K-Tron Process Group heeft haar doseerlijn Bulk Solids Pumps uitgebreid met 2 nieuwe types: de BSP-135 en de BSP-150-P. Beide modellen zijn zowel in volumetrische als gravimetrische uitvoering beschikbaar. De BSP-135 kan als een loss-in-weight doseerunit samengesteld worden met een weegplateau, een 1-punts of een 3-punts weegsysteem. De BSP-150 wordt uitgevoerd als een 3-punts weegsysteem.

K-Tron’s BSP feeders maken geen gebruik van de gebruikelijke schroeven, banden of trilgoten voor het verplaatsen van product. Er wordt gebruik gemaakt van het verdringerprincipe (positive displacement action) waardoor met verbazingwekkende nauwkeurigheid en uniforme uitloop vrij stromende producten gedoseerd kunnen worden. Een BSP is opgebouwd uit verticale schijven op een aandrijfas waardoor kanalen gevormd worden. Door de speciale gebogen kanaalgeometrie wordt het product opgesloten tussen de schijven en met het aandrijven van de as lineair verplaatst. Doordat er slechts 1 bewegend onderdeel in voorkomt, er geen dode ruimtes zijn of schroeven gebruikt worden, kan deze BSP in seconden gedemonteerd en gereinigd worden. Daarmee ideaal geschikt voor toepassingen met regelmatige materiaalwisselingen.

De BSP-135 is vervaardigd uit aluminium met 4 schijven en 3 kanalen waarmee een doseerbereik van 22 tot 4400 L/h gerealiseerd kan worden.

De BSP lijn bestaat uit de naast de genoemde modellen verder uit de BSP-100 (2-400 L/h, aluminium huis) en de BSP-150-S (34-6700 L/h; RVS huis)

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark