J-Tec bouwt turnkey babyvoeding installatie in Polen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec bouwt turnkey babyvoeding installatie in Polen

Recent heeft J-Tec Material Handling voor een belangrijke speler in de babyvoeding industrie een complete menglijn gerealiseerd in Polen. De installatie werd verticaal opgezet om het energieverbruik te minimaliseren en een optimale hygiëne te garanderen.

Innovatie
Op vraag van de klant diende J-Tec een takel met ingebouwde weging te voorzien boven de FIBC losstations. Op zich niets spectaculair, was het niet voor de sterk gelimiteerd beschikbare ruimte. J-Tec ging hiervoor op zoek naar een uiterst accuraat toestel met grote laadcapaciteiten maar klein in uitvoering. Het werd al snel duidelijk dat dergelijke apparatuur niet op de markt te verkrijgen was. J-Tec besloot het daarom zelf te ontwerpen, wat resulteerde in een geavanceerd hijssysteem dat ze sindsdien meermaals hebben gekopieerd.

Hygiënisch ontwerpen
Reinigbaarheid is van cruciaal belang in de voeding, en zeker in de babyvoeding industrie. J-Tec zet daarom sterk in op het voortdurend verbeteren van haar procesoplossingen, met resultaat. Een uitmuntend voorbeeld in deze installatie is de integratie van een volledig verrijdbaar platform en een uittrekbare tussenbunker. Beide mechanismen situeren zich op de “zeef-verdieping” onder de menger. Wanneer de tussenbunker onder de menger uit wordt getrokken kan men het volledige platform tot onder de menger rijden. Het platform is zodanig ontworpen dat het niet alleen het reinigen van de menger vergemakkelijkt, maar ook de blootgestelde zeef afdekt en zo verhinderd dat er mogelijke productresten in terecht kunnen komen. Niets werd aan het toeval overgelaten. Ieder deel procesapparatuur, ieder platform, iedere leuning en zelfs iedere bout is ontworpen volgens strenge hygiënische richtlijnen.

Creativiteit
Wanneer er zich bepaalde uitdagingen voordoen en men beperkt is in mogelijkheden, komt het erop aan creatief te zijn. “Hoe krijg je een grote hoeveelheid aan kleine zakken van de grond tot de bovenverdieping wanneer er geen lift voorhanden is?” Op deze vraag wist J-Tec een passend antwoord de bieden. J-Tec kwam hiervoor op de proppen met een ergonomische en vooral ultra-hygiënische verrijdbare kooi, die het mogelijk maakt tot 450kg aan zakken te vervoeren. Elke kooi is uitgerust met een perfect gebalanceerde hefjuk, waarmee de operators ze gemakkelijk van de beneden-tot de bovenverdieping kunnen hijsen. Bovendien is elke kooi voorzien van een unieke barcode gelinkt aan een vaste zakkenstort om operationele handelingsfouten uit te sluiten.

Expertise in data communicatie
Voor dit project ontwierp J-Tec een op maat gemaakt controle systeem dat perfect kan communiceren met elke laag van de installatie. Daarnaast werd er een complete “Track & Trace” integratie verwezenlijkt dat een consistent eindproduct van top kwaliteit garandeert.

Het volledige artikel kan u lezen via de link hieronder.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer