J-Tec bouwt productielijn voor LVT (Luxury Vinyl Tiles)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec bouwt productielijn voor LVT (Luxury Vinyl Tiles)

Eén van J-Tec’s klanten in PVC Processing is een toonaangevende Franse producent van totale vloeroplossingen. Recent bouwde J-Tec een volledig nieuwe productie eenheid voor LVT voor hen, bestaande uit twee compounding lijnen met opslagsilo’s, weegsystemen, warm/koud mengers en automatisch toevoer voor het verdere proces.

In totaal leverde J-Tec tien silo’s, waarvan acht silo’s poeder (PVC en vuller) opslaan en de andere twee vloeistoffen (weekmaker). Door de locatie in een vallei met een sterke mistral was het hijsen van het materiaal in de 30m hoge toren een grote uitdaging.

Eerst vullen trucks de silo’s met de grondstoffen. Vervolgens wordt het materiaal pneumatisch vervoerd naar de hoogste verdieping (25m), om het te wegen en te doseren (in batch). Eén verdieping lager (17m) mengt een warm/koud menger het product. Nog een verdieping lager (12m) ontvangt een doseerschroef de droge mix (PVC, weekmaker en vuller) en doseert deze op een nauwkeurige manier in de compounding eenheid.

Additieven worden opgeslagen in interne silo’s, en worden ook toegevoegd door middel van een mixer. Dit materiaal is zeer explosief, en wordt afgedekt met stikstof. Het eindproduct is een moderne, kwaliteitsvolle LVT vloer.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer