J-Tec bouwt maal-en menginstallatie bij Meurens Natural

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec bouwt maal-en menginstallatie bij Meurens Natural

Meurens Natural (Herve, België) is een fabrikant van vloeibare en gedehydrateerde graanstropen. Deze natuurlijke producten maken nieuwe ontwikkelingen mogelijk in vele sectoren, vb groente- en zuivelbereidingen, graanproducten, babyvoeding, …

Om de hoge eisen in de bio-industrie te kunnen volgen (traceability, contaminatie) besloot Meurens Natural om een eigen maalderij te bouwen. Deze maalderij voor granen en rijst die door J-Tec ontworpen en uitgevoerd werd, bestaat uit 3 inbound silo`s, een maalinstallatie en een container-vulinstallatie. De gemalen producten worden namelijk, voordat ze verder verwerkt worden, opgeslagen in containers.

De eerste stap in de verdere verwerking van de droge stoffen is ze op te lossen in vloeistoffen. Naast de eigen gemalen producten (opgeslagen in containers) was er ook nog behoefte om producten vanuit FIBC`s te behandelen. Een station waarop zowel containers als FIBC`s kunnen gelost worden was dus een noodzaak. Om bovendien contaminatie te voorkomen, was een CIP (Cleaning in Place) van dit onderdeel een must.

De samenwerking tussen Meurens en de J-Tec engineering afdeling heeft geleid tot een resultaat waar iedereen tevreden mee is.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer