J-Tec bouwt greenfield compounding installatie in USA

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec bouwt greenfield compounding installatie in USA

Recent realiseerde J-Tec voor Asahi Kasei Plastics een installatie van $30 miljoen voor kwalitatieve thermoplastic compounds. De fabriek is gebouwd op Asahi’s nieuwste site in Limestone County, Athens, Alabama.

Voor het ontwerp en de opbouw van de proces lijnen en de civiele werken bundelden J-Tec Material Handling (process engineering) en Katoen Natie Supply Chain Engineering (civiele en infrastructurele werken) hun krachten. Op die manier maakten ze er een uniek concept van. Het zijn twee bedrijven binnen één groep, en dit brengt een voordeel mee voor Asahi Kasei: Eén enkele partner die een volledige turnkey oplossing levert.

De Athens faciliteit zal samengestelde PP en PA bolletjes produceren, die gebruikt zullen worden door o.a. producenten van automobiel, meubilair, elektronica, pool en spa. J-Tec heeft het spoorweg lossysteem ontworpen en opgebouwd, alsook de opslag en transport van de grondstoffen, het recept doseringssysteem en de complete compounding lijnen tot de verpakking van het afgewerkte product.

Er werd veel aandacht besteed aan automatisering en controle systemen om de veiligheid van de operatoren en de hoge kwaliteit van het product te garanderen. Verder wordt het zo mogelijk gemaakt om gemakkelijk en efficiënt het volledige proces te bedienen.

De PP en PA bolletjes komen toe in karren via de spoorweg en worden getransporteerd naar de grondstofsilo’s door middel van pneumatische lossystemen. De volledige installatie is opgedeeld in drie verdiepingen. Op de bovenste verdieping worden de grondstoffen verzameld en opgeslagen in buffer hoppers. Op de eerste verdieping worden de grondstoffen gedoseerd door feeders, die de extruders op de benedenverdieping voeden. Additieven kunnen ook aan het proces worden toegevoegd door Super Sack, kleine zakkenstort lossystemen en speciale premix bereiders. Gedurende het engineering proces werd extra aandacht gegeven aan de behandeling van damp en stof, om een veilige en gezonde omgeving te verzekeren voor toekomstige operators van Asahi.

Met dit project dragen Asahi Kasei Plastics, J-Tec Material Handling en Katoen Natie bij tot de ontwikkeling van de gemeenschap van Athens, Alabama. De compounding fabriek zal tot 100 nieuwe jobs creëren over de komende drie jaar.

Om u een inzicht te geven in wat J-Tec kan doen omtrent Greenfield / EPC services werd een geanimeerde video ontwikkeld. Deze kan u bekijken door te klikken op het toegevoegde “Andere bericht” onderaan dit artikel.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer