J-Tec bouwt complete snack voedingsinstallatie in Rusland

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: J-Tec bouwt complete snack voedingsinstallatie in Rusland

Als B2B organisatie focust J-Tec zich op het creëren van betrouwbare klanten relaties.
Deze sterke relaties bereiken ze door volop in te zetten op het ontwerpen en bouwen van hygiënische en duurzame procesoplossingen. Deze inspanningen resulteren bovendien in de productie van kwaliteitsproducten waar op hun beurt de klanten van J-Tec’s klanten van kunnen genieten. Een win + win + win situatie dus.

Recent werkte J-Tec één van vele procesinstallaties af voor een wereldleider in de snack voedingsindustrie, één van haar belangrijkste klanten. J-Tec implementeerde hier een standaard concept dat ze wereldwijd al een aantal keer kopieerde. Dit specifieke project werd verwezenlijkt in een bestaande productie afdeling nabij Moskou, Rusland. De installatie bestaat grotendeels uit zakken en FIBC losstations, pneumatische transporten en uit een complete mengtoren.

J-Tec heeft dit project gewonnen dankzij één van haar innovatieve en standaard oplossing voor het verwerken van droge stoffen in snack voedingsinstallaties. Alle componenten zijn ontworpen met specifieke aandacht voor hygiëne en voedselveiligheid. Als actief lid van de EHEDG organisatie draagt J-Tec bij tot het verbeteren van hygiënische procesontwerpen. Door een compleet kwaliteitspakket aan te bieden in combinatie met de integratie van op maat gemaakte componenten, kwamen ze tot een scherp en betrouwbaar project voorstel.

De drogen stoffen die verwerkt worden in deze installatie worden allemaal aangeleverd in 25 kilo zakken en FIBC’s. Dit zorgt voor een arbeidsintensief losproces. In haar procesoplossing heeft J-Tec daarom extra aandacht besteed aan het ergonomische aspect om de operatoren zo min mogelijk te belasten. J-Tec bracht bijvoorbeeld het complete losplatform een stuk naar boven waardoor de werkomgeving van de toekomstige operatoren werd geoptimaliseerd. Verder werden er ook “vacuum zakken lifters” geïnstalleerd waardoor de arbeidslast drastisch werd verminderd.

De zakken en FIBC losstations zijn verbonden aan een pneumatisch transport. Alvorens het product naar de mengtoren te transporteren garandeert een zeef en een magneetdetectie systeem een zuiver product.

Elke batch wordt bovenaan de mengtoren verzameld in een trechter met weegcellen die iedere batch valideert alvorens te doseren in een onderliggende lintmenger. De mengtoren zelf bestaat uit een 13 meter hoge constructie ontworpen en gebouwd door J-Tec. Nadat het eigenlijke mengproces is afgerond wordt het mengsel doorgestort naar een 2de tussentrechter. Deze voedt op zijn beurt een “loss in weight feeder” gekoppeld aan een volgende proces stap.

Het inbedrijfstellen van procesinstallaties in het buitenland is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet in politiek instabiele regio’s. In zo’n omstandigheden is het belangrijk de lokale gebruiken te begrijpen en te respecteren. Het is dankzij haar ervaring en uitgebreide kennis dat J-Tec dergelijke projecten efficiënt kan uitvoeren.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer