IQsafeLink: Product of the Year 2010

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: IQsafeLink: Product of the Year 2010

Terwijl de ICT sector zich stort op de meest uiteenlopende manieren om afstanden te overbruggen via internet, zoeken slechts enkele vooruitstrevende engineers in de industriële automatisering om machine- en procesbesturingen op eenvoudige en veilige manier op afstand over te nemen. “Verbazingwekkend”, zo stelt Roland Geurts, directeur van Armac: “dat ons vakgebied met remote control niet voorop loopt. Er valt juist in onze branche onvoorstelbaar veel te behalen.”

In het najaar 2010 werden tien producten genomineerde op EngineersOnline gepresenteerd. Vakgenoten konden hun stem uitbrengen en nu is bekend dat IQsafeLink Product of the Year 2010 is. Dit bevestigt de groeiende behoefte aan remote control binnen de industriële automatisering.

Wensen van klanten en eigen ervaring bij uiteenlopende projecten in de industriële automatisering, heeft Armac enkele jaren geleden al tot de conclusie doen gekomen dat er behoefte is aan een concept dat een veilige verbinding op afstand biedt voor machine- en procesbesturingssystemen. Een systeem dat – liefst merkonafhankelijk – functioneert en altijd en overal inzetbaar is. Armac ontwikkelde de IQsafeLink, dat op internet gebaseerde technologie gebruikt, die een getunnelde VPN-verbinding legt tussen de gebruiker en het besturingssysteem. Deze verbinding is, door RSA-encryptie, net zo veilig als bijvoorbeeld internetbankieren. Belangrijk voordeel is dat alle bestaande verbindingen met het internet geschikt zijn voor IQsafeLink en dat elke communicatiepoort (van welke leverancier ook) op afstand bereikbaar is. Met dit apparaat kan de machinebouwer optimaal, op afstand, service verlenen. Specialisten kunnen vanaf hun eigen laptop (dus overal) de operator ter plekke ondersteunen met acties, waarbij deze laatste meteen de fijne kneepjes van zijn machine leert kennen.

Een juist door gebruikers geroemd punt is de gebruiksvriendelijkheid van IQsafeLink. Aangezien de box eigen intelligentie beschikt, is gelijke software op de remote computer niet nodig. IQsafeLink zorgt ervoor dat als-het-ware het scherm (bij de machine) op afstand wordt overgenomen. Bovendien kan IQsafeLink bij alle besturings-programma’s gebruikt worden, waaronder Windows. Hierin is IQsafeLink uniek!

Voor de nieuwsgierigen naar alles over de IQsafeLink organiseren wij op woensdagmiddag 20 april 2011 een seminar. Wij zijn er van overtuigd dat bovengenoemde sterke punten de keuze voor IQsafeLink hebben bepaald en wij danken alle stemmers hartelijk.

Geschreven door

Armac BV

Al 30 jaar is Armac een vertrouwde naam binnen de industriële automatisering. De combinatie van elektrotechniek, ICT, PLC en motion-control is bijzonder succesvol. De markt vraagt om steeds meer gespecialiseerde... Lees meer