IQsafeLink groeit op

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: IQsafeLink groeit op

“Kleine kinderen worden groot”, kan men zeggen over IQsafeLink. Enkele jaren geleden werd het nieuwe verbindingsconcept geboren en begon een bescheiden vermarkting vanuit Armac, ontwikkelaar van de enige veilige verbinding via internet voor machine- en procesbesturingen met eigen intelligentie. Inmiddels zijn de IQsafeLink-boxen in heel Europa te vinden en geeft het de machinebouwers de mogelijkheid tot optimale serviceverlening aan de eindgebruikers van hun machines. Zelfs machines in Azië, Amerika en Australië worden overgenomen op afstand om storingen te verhelpen of software te updaten. Remote service is een must geworden voor de moderne, klantgerichte machinebouwer èn -afnemer en IQsafeLink is dan de enige complete professionele oplossing.

“IQsafeLink is klaar voor de toekomst”, zo stelt bedenker van IQsafeLink, Roland Geurts: “Om de core-business van Armac te bewaken, gingen we op zoek naar een nieuw verkoopkanaal. We kwamen uit bij een bekende toeleverancier in industriële automatisering: Duranmatic.” Een artikel als IQsafeLink past precies in hun assortiment en zo zijn beide partijen tevreden.

Armac staat al meer dan 20 jaar aan de basis van menig creatief ontwerp in besturings- en procestechniek middels een perfecte mix van software en hardware engineering. Aangevuld met een eigen compleet uitgeruste werkplaats en een snel en efficiënt serviceteam, biedt Armac passende oplossingen aan hun klanten. IQsafeLink is een paradepaardje uit die stal, maar Armac wil vooraleerst de creatieve component blijven zijn.

Duranmatic is een technische handelsonderneming en heeft veel ervaring op het gebied van industriële automatisering, automatische identificatie en point of sale. Duranmatic biedt oplossingen van complexe tot simpele industriële omgevingen. Duranmatic biedt een breed assortiment met, per productgroep, vaak meerdere merken. “In de voortdurend veranderende wereld van techniek willen we ons aanbod compleet en up-to-date houden”, vertelt Peter Noodelijk, sales manager van Duranmatic: “met de IQsafeLink scoren we op beide fronten!”

In 2010 werd IQsafeLink min of meer geboren in de huidige vorm. Meer eigen intelligentie, 24V voedingsaansluiting en andere toevoegingen zijn doorgevoerd. Drie jaar later vertrouwt Armac de verkoop van IQsafeLink toe aan Duranmatic. In september wordt op beurzen Het Instrument in Amsterdam en Industrial Automation & Drives te Utrecht de IQsafeLink officieel gepresenteerd in het Duranmatics assortiment.

Geschreven door

Armac BV

Al 30 jaar is Armac een vertrouwde naam binnen de industriële automatisering. De combinatie van elektrotechniek, ICT, PLC en motion-control is bijzonder succesvol. De markt vraagt om steeds meer gespecialiseerde... Lees meer