Interlock in RVS 316 met geïntegreerde aanvraagknop

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Interlock in RVS 316 met geïntegreerde aanvraagknop

De KL4-SS is ontwikkeld om aan de vraag vanuit de voedselverwerkende industrie te voldoen. Deze veiligheidsvergrendeling (interlock) met aanvraagknop is uitgevoerd in volledig RVS 316 en afgedicht IP69K. Dit nieuwe product heeft een geïntegreerde push button (1NO contact) voor de aanvraag. Inrato International zal dit product op de vakbeurs WOTS 2014 lanceren.

Hygielock RVS veiligheidsvergrendelingen zorgen dat de deur, het onderhoudsluik of het inspectieluik pas geopend kan worden als er een veilige situatie ontstaan als de machine tot een volledige stop is gekomen of spanningsloos is. Hierdoor wordt voorkomen dat personen draaiende delen en gevaarlijke machineonderdelen kunnen bereiken.

Bij de KL4-SS is de aanvraagknop (push button) geïntrigeerd op de interlock. Door de integratie van de push button in de interlock hoeft u geen aparte aanvraag knop te plaatsen en te installeren, dit bespaart installatietijd en geld.

Technische specificaties KL4-SS
•Bestand tegen hogedruk- en stoomreiniging tot 105 °C;
•Gepolijste afwerking om het nesten van vuil en bacteriën tegen te gaan;
•Houdkracht van 2500N (250 kg);
•Kop met sleutelgatopening is 360° draaibaar;
•Bijpassende flexibele actuator in RVS 316 leverbaar;
•Voldoet aan de eisen gesteld aan de hoogste veiligheidsklassen; SIL 3 (62061/EN 61508), PL e (EN ISO 13849-1).

U bent van harte welkom op stand 10A001 van Inrato International op de vakbeurs World of Technology and Science (WOTS) waar de KL4-SS werkend te zien is. De WOTS wordt gehouden in de jaarbeurs Utrecht van 30 september tot en met 3 oktober.

Geschreven door

Logo van:Interlock in RVS 316 met geïntegreerde aanvraagknop

Inrato International

Inrato International biedt een totaaloplossing voor uw veiligheidsvraagstuk. Wij zijn specialist in veiligheid rondom allerlei soorten machines, CE-markering van nieuwe en aanpassingen aan bestaande machines. Uitvoer van Risico Inventarisatie (RI&E)... Lees meer