Innovatieve inline menger van J-Tec

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Innovatieve  inline menger van J-Tec

Het oplossen van vaste stoffen in vloeistoffen is vaak een van de meest kritieke stappen in het productieproces. Jarenlange ervaring op het vlak van poederhandling en sinds 2003 ook meer en meer vloeistofhandling hebben bij J-Tec tot de ontwikkeling van verschillende soorten mengsystemen voor poeders en vloeistoffen geleid.

Als er recepten moeten gemaakt worden met een beperkt aantal componenten, is een continu menging of inline menging van droge stoffen in vloeistoffen een mogelijkheid. Bij het inline mengen wordt een continu gecontroleerde en gewogen hoeveelheid poeder gedoseerd in een continu gecontroleerde en gewogen hoeveelheid vloeistof. De concentratie van het poeder in het mengsel kan op elk moment aangepast of bijgesteld worden.
De J-TEC inline mengunit bestaat uit een aantal ‘Loss-In-Weight feeders’, gekoppeld aan een oplosunit. Bij omschakeling van het ene recept naar het andere kan de reiniging beperkt worden tot het inline reinigen van de oplosunit en het leidingwerk.
De pH, temperatuur van de vloeistof, het vochtgehalte van de poeders, etc. kunnen mee opgenomen worden in de automatisatie van het mengproces. De troeven zijn de compactheid, het eenvoudige design en de efficiënte wijze waarop een batchwissel kan uitgevoerd worden.

Voordelen
• In tegenstelling tot conventionele systemen zijn hier geen buffertanks nodig, wat resulteert in kostenverlaging en plaatsbesparing.
• Het systeem garandeert een hoge nauwkeurigheid en een groot doseerbereik.
• De verhouding vaste stof / vloeistof kan ten allen tijde aangepast worden.
• Het poedergehalte kan oplopen tot 80 %.
• Het volledige proces is eenvoudig te reinigen omdat het inline gereinigd kan worden: sneller en efficiënter.
• Het aantal componenten dat gereinigd moet worden is beperkt.
• Batchwissels zijn makkelijk te realiseren.
• Inline menging kan ingezet worden voor vaste stoffen die in allerlei soorten opslagsystemen opgeslagen worden: zakken, FIBC’s, silo’s, …

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer