`IF product design award 2008` gaat naar Busch

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: `IF product design award 2008` gaat naar Busch

Aan het eind van het jaar was het officieel: De in Maulburg gevestigde fabrikant van vacuümpompen Busch kreeg de internationale ontwerpprijs `iF design award 2008` toegekend voor een onlangs ontwikkelde vacuümpomp. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door een deskundige vakjury voor nieuwe producten die opvallen door hun uitstekende productontwerp. De jury beoordeelt niet alleen de ‘uitstraling’, maar ook de mate van vernieuwing, materiaalkeuze en materiaalverwerking. Andere criteria zijn milieuvriendelijkheid, functionaliteit, ergonomie en veiligheid.
De ontwerpers hebben een volledig nieuwe benadering gehanteerd. Hun doel was een krachtige machine te ontwikkelen dat onderhoudsarm is en weinig ruimte inneemt door zijn compacte afmetingen. In mei 2007 bleek dat zij hierin geslaagd waren toen de nieuwe R 5 voor het eerst werd gepresenteerd tijdens een internationale IFFA tentoonstelling in Frankfurt. Ondertussen is de vacuümpomp overal ter wereld op vakbeurzen te zien geweest en met grote belangstelling ontvangen.

Het kenmerkende van deze vacuümpomp is dat het – als enige vacuümpomp ter wereld – aan de strenge hygiënevereisten in de voedingsindustrie voldoet.

De winnende vacuümpomp is vanaf maart 2008 een half jaar lang te zien op de ‘iF exhibition’ in Hannover. Voor de Busch Groep vertegenwoordigt dit nieuwe product een succesvolle toekomst die helemaal in lijn is met de filosofie van oprichter Dr. Karl Busch, om altijd beter zijn dan de rest.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark