Hygiënische sluizen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hygiënische sluizen

Coperion Waeschle heeft een nieuw, uniek concept voor het snel en zeker reiniging van sluizen ontwikkelt: het Full Access System (FXS). Zonder gereedschap kan de rotor uitgetrokken en, evenals de beide eindplaten, meer dan 90° weggedraaid worden. Alle delen zijn bijzonder goed en snel toegankelijk en te reinigen.

Speciaal voor CIP toepassingen kan het huis bij verwijderde rotor met aparte kunststof eindplaten afgesloten worden. De rotor kan ook ingebouwd gereinigd worden en daarna uitgenomen en geïnspecteerd worden.

Alle rotoren in de Hygienic uitvoering zijn standaard voorzien van het nieuwe FXS-systeem. Uiteraard hoogwaardige stalen, fijngeslepen oppervlakten (Ra = 0,8 micron) en FDA toegelaten afdichtingen. Ontwerp en constructie gaat in overleg met de EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group).

Het nieuwe FXS-systeem evenals de Hygienic uitvoering zijn zowel voor de ZRD doorvalsluis als de ZXD doorblaassluis leverbaar.

Geschreven door

Logo van:Hygiënische sluizen

Jongerius B.V.

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids en liquids branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties... Lees meer